31 juli 2017
Sabine

Wat een rotdag, die maandag

Een strakker lichaam, een betere conditie en een zekerder gevoel. Om dit te bereiken moeten die pizzapunten, porties patat en donuts wel wat meer links gelaten worden en je neemt je iedere zondag voor: morgen begin in. Maar is het wel zo verstandig om op maandag met je dieet te beginnen? Wij vertellen het je! 

Maandag
Maandag is over het algemeen best een stomme dag. Het is de dag waarop je niet meer kunt uitslapen, maar weer vroeg uit de veren moet. En het is de dag waarop je nog vijf hele dagen moet werken voordat het weekend weer aanbreekt. Nee, het is niet de beste dag van de week. Maar nu blijkt ook nog eens dat je gezonde eetplannen het moeilijkst zijn vol te houden wanneer je op maandag begint. Dat onthult diëtist Jaime Mass aan Women’s Health.

Calorieën in het weekend
Uit een ander onderzoek dat werd gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition blijkt dat we op zaterdag en zondagen de meeste koolhydraten eten en de meeste alcohol drinken en dat we op vrijdag, zaterdag én zondag de meeste calorieën eten. Volgens diëtist Jaime Mass ontstaat dan het idee: ‘maandag eet ik weer gezond’. Volgens Mass is dit een ‘alles of niets’-principe en deze is juist gedoemd te mislukken. Wanneer je dan even zondigt met een stuk taart van die jarige collega, neem je al snel nóg meer eten, want je bent dan toch al de mist ingegaan. Voor je het weet zit je aan de hamburgers en frietjes en neem je jezelf voor om ‘volgende week maandag écht te beginnen’.

Het ligt dus niet zozeer aan de maandag, maar meer aan je eigen gewoontes en doorzettingsvermogen. Wanneer je jezelf echt betere gewoontes wilt aanleren, kun je het beste die dag zelf beginnen. En in het weekend mag je echt wel wat lekkers, maar houd het binnen de perken.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish |Beeld: Pixabay