Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 250 gram speltbloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 citroen
  • 200 gram stroopwafels (in stukjes gebroken)
Desy
15 + 50 min.
Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 250 gram speltbloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 citroen
  • 200 gram stroopwafels (in stukjes gebroken)

Stroopwafelcake met heerlijke knapperige stukjes stroopwafel!

Houd je wel van een stukje verse en zelfgemaakte boerencake maar snak je af en toe naar een variatie daarop? Dan moet je deze stroopwafelcake echt eens een keertje maken! Deze cake is namelijk het beste van twee werelden! 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop in een ruime kom de boter samen met de suiker tot een wit en luchtig mengsel. Voeg dan langzaam en één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
  • Voeg het zout en de kaneel toe aan het beslag. Zeef de bloem en het bakpoeder door het beslag en spatel dit erdoorheen. Rasp de schil van de citroen boven het deeg en voeg dan 4 eetlepels citroensap toe.
  • Breek de stroopwafels in stukjes en roer deze stukjes voorzichtig door het beslag. Houd wat stroopwafelstukjes over om de cake mee te garneren.
  • Vet de cakevorm in met boter en giet het beslag in de vorm. Bedek de bovenkant van de cake met stukjes stroopwafel en bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer of de cake gaar is door er een tandenstoker of een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
  • Laat hem op een rooster afkoelen en haal hem na 15 minuten uit de vorm. Laat hem dan op een rooster nog verder afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Unsplash