Lekker dat ze zijn!

Over een paar dagen is het alweer Pasen. Tijdens deze feestdagen pakken we graag uit en serveren we heerlijke maaltijden en maken we het huis extra gezellig. Staat er bij jou ook een paasbrunch op de planning? Met deze strawberry cheesecakepannenkoeken maak je indruk op iedereen.

Wat heb je nodig?

Voor de pannenkoeken:

  • 65 gram volkorenmeel + 40 gram volkorenmeel
  • 65 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • snuf kaneel
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 4 eetlepels honing
  • 220 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter, gesmolten + extra boter om in te bakken

Voor de aarbeiensaus:

  • 450 gram aardbeien, in plakjes gesneden
  • 50 gram tafelsuiker
  • 60 milliliter water
  • sap van een halve citroen

Voor de cheesecakevulling:

  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 240 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels tafelsuiker
  • sap van een halve citroen

Wat moet je doen?

Voor de pannenkoeken:

  • Mix alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom.
  • Doe de overige ingrediënten in een kom en roer dit tot een geheel.
  • Voeg het karnemelkmengsel toe aan droge ingrediënten en klop dit met een garde tot een egale massa waar geen klontjes in zitten.
  • Doe een klontje boter in een kleine koekenpan en bak hierin de pannenkoeken op een middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken om als je luchtbubbels op de bovenkant ziet en bak de bovenkant een paar minuten.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Voor de aardbeiensaus:

  • Doe alle ingrediënten voor de aarbeiensaus in een sauspan en laat de pan ongeveer 20 á 25 minuten op een middelhoog vuur staan.
  • Roer af en toe door de saus.
  • Zet de pan daarna van het vuur en schep het schuim van het fruit er met een lepel vanaf.

Voor de cheesecakevulling:

  • Doe de roomkaas, suiker en citroensap in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Schenk daarna de slagroom bij het roomkaasmengsel en mix het geheel stijf in 2 minuten.

Voor de cheesecakepannenkoeken:

  • Nu komt alles tot een geheel. Leg een pannenkoek op een bord en smeer deze in met de cheesecakevulling en herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn.
  • Schenk daarna de aarbeiensaus over de pannenkoeken en het is tijd om te genieten!

Lees ook: Pannenkoeken maken met een beetje meer pit? Probeer dan eens deze pannenkoeken met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: videostill