redacteur
30 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 220 gram boter
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gram ongezouten pecannoten
  • 2 rollen kant-en-klaar croissantdeeg
  • 3 theelepels kaneel

Heerlijk voor bij de koffie

Sticky buns zijn razend populair in Amerika, maar in Nederland nog niet erg bekend. Je kunt ze vinden bij enkele kleinere koffietentjes, maar je moet er wel goed naar zoeken. Jammer, vinden wij, want ze zijn goddelijk lekker! Deze zoete, plakkerige kaneelbroodjes gaan geweldig samen met een kopje koffie of thee. En ze zijn heel simpel zelf te maken, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Deze zoete lekkernij maak je met slechts 5 ingrediënten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng 85 gram boter en 90 gram basterdsuiker in een kom. Snijd vervolgens de pecannoten in kleine stukjes en voeg de helft van de noten toe aan het boter- en suikermengsel. Roer alles goed door elkaar.
  • Gebruik een cupcakevorm om de kaneelbroodjes in te bakken. Verdeel het mengsel over het cupcakeblik. Je kunt er ongeveer 9 vormpjes mee vullen.
  • Rol beide rollen croissantdeeg uit en maak de twee aan één zijde aan elkaar, zodat er 1 grote lap deeg ontstaat. Druk de zijdes aan elkaar, met behulp van de bolle kant van een lepel of gewoon met je vingers.
  • Meng de resterende boter, suiker en de kaneel. Verdeel dit botermengsel over het deeg en doe hetzelfde met de rest van de pecannoten. Rol het deeg dan vanaf de langste zijde op tot een stevige rol. Snijd van deze rol dikke plakken van zo’n 5 centimeter en leg deze in de vormpjes, bovenop het botermengsel.
  • Schuif de kaneelbroodjes in de oven en laat ze 20 minuten bakken. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet te donker kleuren. Wanneer de sticky buns uit de oven komen en goed zijn afgekoeld, kun je de vorm omkeren en hebben de broodjes een glanzende karamellaag aan de bovenzijde.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Niet hartig, maar zoet: deze cheesecake tosti moet je eens proberen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill