60 min.
2 pers.

Wij watertanden al bij de gedachte

We zijn dol op spruitjes in elke vorm; geroosterd, gekookt of gebakken. Kortom: wij zijn altijd wel in voor spruitjes. De kleine kooltjes zijn het lekkerst tussen september en februari, dus we kunnen er nog even van genieten. Ben jij ook zo gek op de kleine, groene vitaminebommetjes? Probeer deze spruitjes-roerbakschotel met appel en spek dan eens.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de uien en de spruiten in een kom en schenk hier wat olijfolie overheen en voeg wat zout en peper toe. Roer de spruiten en uien door de olie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groentes hierover.
  • Schil de appel en haal het klokhuis er met een appelboor uit. Vul het gat met wat boter en leg de appel ook op de bakplaat.
  • Doe de bakplaat voor dertig minuten in de oven. Haal daarna voorzichtig de appel van de bakplaat af en bak de groentes nog tien minuten.
  • Bak daarna de spekjes in een grote koekenpan. Snijd de appel en de uien in evengrote stukken als de spruiten, wanneer deze helemaal zijn afgekoeld.
  • Voeg de uien, spruiten en appel aan het spek toe en laat dit vervolgens op een middelhoog vuur voor ongeveer tien minuten opstaan. Roer af en toe.
  • Serveer de spruitjes met aardappels.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Martha Stewart | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 300 gram spruitjes, doormidden gesneden
  • 2 rode uien, gehalveerd
  • 1 appel
  • 150 gram spek
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • klontje boter