Desy

Speculaas-chocoladetruffels zijn zo makkelijk te maken!

Heb je een (verjaardags)feestje op de planning staan, maar ben je er een beetje klaar mee om altijd maar appeltaart of tompoucen van de Hema te serveren? Maak dan eens deze heerlijke speculaasballetjes met witte chocolade. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en het is een makkie!

Dit heb je nodig (voor 10 truffels)

  • 120 gram speculaas
  • 50 gram roomkaas
  • 150 gram witte chocolade

Zo maak je het:

  • Doe de speculaasjes in een blender en maal ze tot er een fijn speculaaspoeder ontstaat.
  • Voeg de 50 gram roomkaas toe en mix opnieuw, dit keer tot speculaas en roomkaas helemaal met elkaar vermengd zijn.
  • Haal het deeg uit de blender en vorm er ongeveer tien balletjes van.
  • Laat de witte chocolade au-bain-marie of met tussenpozen in de magnetron smelten en haal hier de balletjes doorheen.
  • Bekleed een bord met bakpapier en leg de balletjes hierop.
  • Doe de balletjes een uur in de koelkast en serveer direct. Eet smakelijk!

Fan van dit bericht? Pin hem op Pinterest

Bron: Flair.be | Beeld: Pexels