Desy

Tover je rijst om tot een ware lekkernij!

Rijst koken om te serveren bij je curry of een ander gerecht is bijna automatisme geworden; gedachteloos zet je een pan met water op, gooi je er rijst in, giet je het af en schep je het op een bord. Dit kan op een gegeven moment nogal eh, saai worden. Wist je dat je met een kleine aanpassingen je rijst veel lekkerder kunt maken?

Toast de rijst
Vaak denken we er alleen maar aan om rijst te koken en beseffen we ons niet dat je de korrels ook prima op een andere manier kunt bereiden. Smelt eens een klontje boter in een pan (of doe er een scheutje olie in) en toast hierin de rijst. Voeg dan pas het water toe en kook zoals gebruikelijk. Door het toasten zal er een nootachtige smaak vrijkomen.

Kook de rijst met kippen- of groentebouillon
Door de rijst te koken in water waar kruiden aan toe zijn gevoegd, krijgt het een hele andere smaak. Voeg, als het water kookt, een half bouillonblokje toe voor een subtiele smaak of een heel bouillonblokje voor een wat sterkere smaak.

Kruid de rijst met wat je kookt
Een klein beetje kruiden doet al heel veel voor een kale pan met rijst. Om de rijst wel bij je gerecht te laten passen, kun je wat kruiden die je ook aan je gerecht toevoegt aan de rijst toevoegen. Doe dit wel gematigd; je wilt natuurlijk niet dat bepaalde smaken gaan overheersen.

Kook de rijst in kokosmelk
Je kunt de rijst natuurlijk ook prima koken in bijvoorbeeld kokosmelk; dit geef de rijst een hele zachte en romige smaak die perfect past bij bijvoorbeeld een pittige curry. Houd je van een meer nootachtige smaak, dan zou je ook in amandelmelk kunnen koken.

Deze tip bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels