Christel

Dankzij deze dingen is het klusje zo geklaard

Hoewel je voor een nieuwe prikkie een snijplank kunt bemachtigen, wil je wel dat je plastic of houten snijplank een lang leven heeft. Voor veel mensen is het een herkenbaar probleem dat-ie nog prima is, alleen ruikt de snijplank erg onsmakelijk. Niet zo fijn wanneer je je verse groenten hierop wilt snijden. Gelukkig kun je je snijhulp binnen no-time weer opfrissen.

  • Citroenen: gebruik citroenen om de vieze geur uit je snijplank te krijgen. Wanneer je een plastic plank gebruikt, trekt de geur van uien er niet zo snel in, maar in hout heb je zo die penetrante geur van uien of knoflook gevangen. Snijd een citroen open en wrijf met de open gesneden kant over de plank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen.
  • Baking soda: het is voor miljoen dingen goed: baking soda. Je gebakjes komen ermee tot z’n recht, maar je kunt het ook gebruiken voor het reinigen van oppervlakken. Zo ook voor een snijplank. Scrub de plank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer nooit blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.
  • Zout: is je snijplank dof geworden of straalt-ie niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt er namelijk voor dat de plank weer wat lichter wordt en dat de kleur van je plastic of houten plank weer mooi helder is. Hoe je dat precies moet doen? Los wat zout op in water en drenk een theedoek met het zoutwater. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Kookfans