Christel

Zo kun je toch nog een lekkere soep maken

Het is ons allemaal wel een keer overkomen. Je hangt de keukenprinses uit en bent een heerlijke maaltijdsoep aan het bereiden. Vol enthousiasme deponeer je groenten in de pan, meng je wat vlees door de soep en voeg je er nog wat kruiden aan toe. Wanneer je het zout toevoegt aan de soep, gaat echter alles mis. In plaats van een snufje zout toe te voegen, gooi je er per ongeluk een eetlepel in. Gevolg: je maaltijd is buitengewoon zout en niet meer te eten.

Gelukkig hoef je het idee van een lekkere maaltijdsoep niet op te geven, want er is een heel handig trucje om je soep van het zout te redden. Het enige wat je nodig hebt is een aardappel. Schil de aardappel en doe deze in zijn geheel in je kooksel. De aardappel neemt het zout -of een groot deel ervan- op, waardoor je maaltje een stuk minder zout wordt. Bovendien voeg de aardappel zetmeel toe, waardoor de soep wat dikker wordt. Laat de pan op een laag vuur staan en vis de aardappel eruit wanneer deze gaar is. Proef voorzichtig of de maaltijdsoep niet meer te zout is. Is-ie nog wel erg zout? Herhaal het proces dan nog een keer.

Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Refinery 29 | Beeld: Pixabay