Ingrediënten
  • 2 theelepels komijnzaden
  • Snuf chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram wortels (geraspt)
  • 140 gram gespleten rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 milliliter melk
  • 1 grote eetlepel yoghurt
Renée Bootsma
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 theelepels komijnzaden
  • Snuf chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram wortels (geraspt)
  • 140 gram gespleten rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 milliliter melk
  • 1 grote eetlepel yoghurt

Yum!

Even niet zoveel tijd of zin om in de keuken te staan? Met deze wortel en linzensoep tover je binnen een mum van tijd een gezonde en voedende maaltijd op tafel. De soep is klaar in minder dan een half uur, maar je kunt de soep ook klaar maken met behulp van een slowcooker.

Zo maak je het:

  • Verhit een grote pan en bak zonder olie of boter 2 theelepels komijnzaad en een snufje chilivlokken in 1 minuut, of tot ze rondspringen en hun aroma’s afgeven.
  • Schep met een lepel ongeveer de helft van de kruiden uit de pan en zet apart, laat de andere helft in de pan. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de geraspte wortelen, gespleten rode linzen, de hete groentebouillon en de melk toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Laat het geheel 15 minuten sudderen tot de linzen zijn opgezwollen en zacht geworden.
  • Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de soep grof als je dat liever hebt.
  • Zet de soep weer op het vuur en laat warm worden. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een klodder yoghurt en een snufje van de opzij gehouden geroosterde kruiden. Serveer met opgewarmd naanbrood of afgebakken broodjes. Eet smakelijk!

Slowcooker

Wil je de soep in een slowcooker maken? Dat kan! Doe de helft van het komijnzaad, de helft van de chilivlokken, de olie, wortels, linzen en 700 ml bouillon in je slowcookerpan. Dek af en kook op de hoogste stand gedurende 3 uur tot de linzen zacht zijn. Droog de resterende komijnzaadjes en chilivlokken tot ze geurig zijn. Als de linzen gaar zijn, roer je de melk erdoor en pureer je de soep, afhankelijk van hoe grof je hem wilt hebben.

Lees ook: Het geheime ingrediënt: tips voor het perfecte BBQ-recept voor speklappen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food| Beeld: Adobe Stock