Robby

Deze gezonde frikandel is heerlijk en zit boordevol vitaminen!

Soms heb je gewoon lekkere trek en moet je gewoon even een snackje naar binnen werken. Logisch, hebben we allemaal wel eens. Maar nadat je naar de snackbar bent geweest en een frikandel speciaal hebt opgeschrokt voel je je vaak tóch wat minder gelukkig met jezelf. Dit probleem kun je voorkomen door zelf een gezonde frikandel te maken! Net zo lekker, maar veel minder calorieën en dubbel zoveel voedingsstoffen. En het is nog makkelijk ook! 

Dit heb je nodig voor 12 frikandellen: 

  • 500 gram gekruid kippengehakt
  • 500 gram zoete aardappels
  • 70 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt gemalen koriander
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • oliespray

Zo maak je ze:

  • Snijd de zoete aardappels in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Pureer ze hierna in een kom en laat afkoelen.
  • Verpulver twee kruidnagels tot een poeder. Meng dit samen met alle overige kruiden, de mosterd, het gehakt en het boekweitmeel met de aardappelpuree tot een puree-achtig geheel.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en knip hier een punt met de grootte van een frikandel vanaf. Spuit lange banen op een stuk vetvrij papier en leg deze banen 3 uur in de diepvries.
  • Haal de puree uit de diepvries en snij er frikandellen van. Spray ze in met een oliespuit en bak ze 10 minuten in je Airfryer op 200 graden. Schud tussendoor één keer.

Smullen maar!

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Airfryerweb | Beeld: Wikipedia Takeaway