Sabine

Zo maak je het:

  • Voeg de meel, gist, een eetlepel suiker en tweederde van de lauwe melk in een kom en roer dit goed. Laat het daarna vijf tot tien minuten staan.
  • Klop ondertussen twee eieren los en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter, de rest van de suiker, de rest van de lauwwarme melk en een theelepel zout bij het ei. Roer het met een garde en giet het daarna bij het meel.

  • Gebruik een keukenmachine of je handen om het deeg te kneden. Is het deeg na het kneden nog wat plakkerig? Voeg dan nog een beetje meel toe. Het deeg is goed wanneer je je vinger in de deegbol kunt steken en er geen deeg aan je vinger blijft kleven.
  • Laat het deeg daarna dertig minuten met rust zodat het kan rijzen.
  • Rol het deeg daarna uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer net zo dik zijn als een duim. Gebruik daarna een mok om rondjes uit het deeg te steken. Het overgebleven deeg kun je weer uitrollen en hier kun je weer rondjes uitsteken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de rondjes op. Laat ze daarna nog twintig minuten met rust zodat ze nog een keer kunnen reizen.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan wanneer de twintig minuten bijna voorbij zijn. Doe daarna een aantal deegrondjes in de olie en draai de rondjes na twee minuten om. Laat het nog twee minuten in de olie liggen tot het mooi bruin is. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Vul een cakepen (een spuit waarmee je de jam fijn in het bolletje kunt spuiten) met een jam naar keuze. Steek deze daarna in de binnenkant van het bolletje en spuit voorzichtig jam naar binnen. Doe dit langzaam want er zit al snel te veel jam in het broodje.
  • Leg de Berlinerbollen op een bordje en strooi wat poedersuiker op de bovenkant. Je kunt de bollen daarna meteen serveren.

Bron: Ich koche heute… Beeld: Videostill YouTube Ich koche heute…


Pagina 2/2