Ingrediënten
  • 350 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 750 gram spinazie, ontdooid
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 bol mozzarella
  • lasagnebladeren
  • 100 gram jong belegen geraspte kaas
  • 2 deciliter melk
  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Desy
20 + 45 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 750 gram spinazie, ontdooid
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 bol mozzarella
  • lasagnebladeren
  • 100 gram jong belegen geraspte kaas
  • 2 deciliter melk
  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

De lekkerste lasagne ooit!

Lasagne is een Italiaans gerecht dat in Nederland echt mateloos populair is geworden. Ook in andere landen heb je op iedere straathoek wel een tentje dat lasagne verkoopt. Het gerecht bestaat traditioneel gezien uit verschillende laagjes pasta, saus en vlees. Verschillende soorten lasagne hebben de revue gepasseerd, maar dit is toch wel echt de lekkerste!

Zo maak je het:

  • Bak het gehakt in een koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg dan de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat dit een halfuurtje sudderen.
  • Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren op en meng dit samen met het paneermeel door de spinazie.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Maak dan de bechamelsaus door de boter te smelten en dan de bloem toe te voegen. Roer dit goed door elkaar en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg beetje voor beetje de melk toe en roer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer 50 gram van de geraspte kaas door de saus. Snijd de mozzarella in plakjes. Neem een ovenschaal en doe hier gehaktsaus in, gevolgd door lasagnebladeren, spinazie en de helft van de mozzarella. Bedek met 1/3 van de bechamelsaus en herhaal dit. Eindig met lasagnebladeren, saus en geraspte kaas.
  • Doe 45 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Unsplash