Tjitske

Deze frisse salade met rode biet staat binnen no-time op tafel

Het is warm! En met dit weer hebben wij meestal niet zo’n zin om boven het warme fornuis te hangen. Maar, het is wel belangrijk om een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Deze frisse maaltijdsalade met rode biet staat binnen een mum van tijd op tafel, want je hoeft eigenlijk alleen de granen te koken. De rest is een kwestie van snijden en husselen. 

Dit kan iedereen maken.

Dit heb je nodig:

  • 150 gram bulgur, couscous of quinoa
  • 1 rode ui
  • 2 friszoete appels (bijvoorbeeld Pink Lady)
  • 500 gram rode biet
  • 100 gram feta
  • handje rucola
  • handje walnoten

Zo maak je het:

  • Bereid je granen zoals op de verpakking staat vermeld. Doe dit ruim voordat je wilt eten, want het heeft tijd nodig om af te koelen. Wij gebruikten bulgur, dit geeft een beetje bite en het heeft een lekkere nootachtige smaak.
  • Als je bulgur (of couscous of quinoa) klaar is laat je het afkoelen in de koelkast.
  • Snipper de ui en schil de appels. Snijd de appels en de rode biet in stukjes en doe alles samen in een grote kom.
  • Snijd de feta in blokjes of verkruimel hem met je handen over de ui, appel en rode biet (als je geen kant en klare fetablokjes gekocht hebt).
  • Doe ook de rucola in de kom. Voeg de afgekoelde bulgur toe en meng alles.
  • Kruimel met je handen wat walnoten over de salade. Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk voor bij de barbecue: een goedgevulde pastasalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans©