Ingrediënten
  • 80 gram tonijn, uitgelekt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel dijonmosterd
  • 55 gram mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
Christel
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 80 gram tonijn, uitgelekt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel dijonmosterd
  • 55 gram mayonaise
  • Zout en peper naar smaak

Heerlijk voor op brood

Een tonijnsalade is vullend en kun je daarnaast zien als ultiem comfort food. Je kunt een lekkere, romige tonijnsalade natuurlijk in een supermarkt kopen, maar het is nog veel lekkerder om ‘m zelf te maken. Bovendien maak je deze lekkere salade met maar een paar ingrediënten. Heerlijk voor op toastjes of op brood!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe de tonijn in een kom en snijd de bleekselderij in de lengte doormidden. Snijd de bleekselderij vervolgens zo fijn mogelijk. Tip: als je niet van bleekselderij houdt, kun je dit vervangen door twee augurken.
  • Doe de bleekselderij in de kom en voeg de rode ui, peterselie, bieslook, dijonmosterd en mayonaise toe.
  • Roer tot alle ingrediënten goed zijn vermengd en breng de tonijnsalade op smaak met eventueel zout en wat peper.
  • Serveer met toastjes of brood.

Ook lekker: Bloemkool-knoflookbrood

Bron: Downshiftology | Beeld: Videostill