Robby

Wat heb je ervoor nodig? 

  • 200 gram risotto
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram hamreepjes/blokjes
  • 100 gram doperwtjes
  • 2 eetlepels mascarpone
  • handje geraspte (parmezaanse) kaas
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout/peper naar smaak

Hoe maak je het?  Fruit je ui aan in wat (olijf)olie totdat het glazig is. Voeg je risotto toe en laat ook deze glazig worden. Voeg een scheut bouillon toe en je kruiden. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst bijna continu onder ‘water’ staat. Vergeet niet om te regelmatig te roeren. Ga net zo lang door totdat je risotto gaar is en het vocht is opgenomen. Voeg de laatste 5 minuten de hamreepjes, doperwtjes, mascarpone en geraspte kaas toe. Serveer met nog een beetje vers gemalen zwarte peper en een beetje extra kaas. En klaar is je risotto met ham en doperwtjes!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill Simple Serves


Pagina 2/2