Robby

Geen zin om te koken maar wil je wel even wat lekkers op tafels toveren vanavond? Geen probleem, maak dan deze romige pasta met bloemkool en spek!

Dit gerecht staat binnen een luttele 20 minuten op tafel en smaakt gewoonweg verrukkelijk. Iedereen gaat hiervan smullen en je hebt er nauwelijks moeite van, wat wil je nog meer? Wat heb je nodig voor deze goddelijke pasta:

  • 150 gram pasta
  • 300 gram bloemkool
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 75 ml crème fraîche
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl tijm
  • handje geraspte kaas
 Kook de pasta, snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook deze ongeveer 2-3 minuten. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Doe wat olie in de pan en bak de bloemkoolroosjes even aan. Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de bloemkool. Snij de bacon in kleinere stukjes en doe dit samen met de tijm bij de bloemkool. Bak alles even goed aan. Voeg daarna de crème fraîche toe en laat dit lekker smelten. Voeg de pasta en de geraspte kaas toe en bak alles nog een minuut of 2 mee. En dan is je pasta al klaar!