Christel

Mjammie, zo ontzettend lekker!

Van gerechten die makkelijk zijn om te maken en ook nog eens erg lekker zijn, worden wij altijd blij. En hoewel het niet zo goed is voor de lijn, gaan wij al watertanden bij het idee van een romige ovenschotel. Deze ovenschotel met kip, aardappel en bechamelsaus is buitengewoon lekker. Meteen enthousiast? Sla de volgende ingrediënten in!

Wat heb je nodig?

  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 600 mililiter bechamelsaus
  • 200 gram champignons, in stukjes gesneden
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika naar keus, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje komijnpoeder

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over het bakpapier en sprenkel hier wat olijfolie overheen en een beetje zout en peper
  • Bak de schijfjes in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit hier de ui in, voeg de kip toe en bak deze gaar in ongeveer 8 minuten.
  • Voeg de paprika, champignons en tomatenpuree toe en roer dit door de kip en ui.
  • Kruid het gerecht met wat paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper naar smaak.
  • Bak tot de groenten zacht zijn geworden.
  • Leg de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een grote ovenschaal en verdeel het kipmengsel hieroverheen. Schenk vervolgens de helft van de bachamelsaus over de kip, sprenkel daarna wat geraspte kaas over de bechamelsaus. 
  • Leg hier daarna de overige aardappelschijfjes op en verdeel de rest van de saus hierover en daarna de rest van de kaas.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bayoona | Beeld: videostill