Ingrediënten
  • 450 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • 15 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 500 milliliter groentenbouillon
  • 500 milliliter water
  • 2 gram tijm
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 theelepel sojasaus
Naomi
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • 15 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 500 milliliter groentenbouillon
  • 500 milliliter water
  • 2 gram tijm
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 theelepel sojasaus

De perfecte budgettopper voor deze herfst!

In de herfst zijn er weer volop paddenstoelen te zien. Die zijn niet allemaal eetbaar, maar gelukkig hebben we de champignons. Je kan er een heerlijke soep van maken en dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Deze champignonsoep heeft nog een voordeel, buiten het feit dat hij extreem lekker is, hij is namelijk heel goedkoop!

Voor minder dan 5 euro zet je een hele pan soep op tafel voor het hele gezin!

Wat moet je doen?

  • Was de champignons grondig en snijd de helft van de champignons in plakjes, de rest in blokjes.
  • Doe de olijfolie, champignons, knoflook, zout en peper in een soeppan en laat het even bakken op middelhoog vuur, tot ze hun vocht kwijt zijn. De champignons mogen donkerbruin van kleur worden.
  • Voeg de boter en de bloem toe aan de pan. Roer en kook het geheel voor ongeveer twee minuten. De bloem en de boter zullen een dikke pasta over de champignons vormen op de bodem van de pan. Zorg dat de bloem niet verbrandt.
  • Voeg tot slot de bouillon, water en tijm toe. Roer het door, totdat je geen klontjes bloem meer ziet en laat het zachtjes koken.
  • Roer de slagroom door de soep en voeg tot slot de sojasaus toe. Proef een klein beetje van de soep en voeg wat extra zout en peper toe naar smaak. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BudgetBytes  | Beeld: videostill