Christel

Ook nog eens makkelijk om te maken

Als je weet dat je de volgende dag een drukke dag tegemoet gaat, is het wel zo fijn om alles voor die dag klaar te hebben. Je kleding ligt klaar en aan het eten hoef je niet meer te denken. Een goed vullende soep verorberen is daarom ideaal. Als je de soep al klaar hebt, hoef je het alleen nog op te warmen. Ben je nog op zoek naar een lekkere goedgevulde soep? Maak dan eens deze romige bloemkoolsoep.

Wat heb je nodig voor de bloemkoolsoep?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • 480 milliliter (kippen)bouillon
  • 60 milliliter slagroom
  • 60 milliliter melk
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Zet een soeppan op een middelhoog vuur en doe de olijfolie in de pan.
  • Voeg de ui, bloemkool en knoflook toe. Karamelliseer de groentes voor ongeveer 10 minuten, roer af en toe.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat de bloemkool op een laag vuur garen.
  • Pureer de bloemkool met een staafmixer.
  • Schenk de melk en slagroom bij de soep, roer dit erdoorheen.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat de pan ongeveer 3 minuten op het vuur staan.
  • Serveer eventueel met extra Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Lees ook: Snel en makkelijk: voor deze bijzondere pasta heb je maar één pan nodig!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: creamy cauliflower soup door Gail onder de licentie CC BY 2.0