Na één zo’n rijkgevulde Griekse kipfilet zit je zo vol!

Een heerlijk kipfiletje gaat er bij ons altijd wel in: het is licht, gemakkelijk om te maken en het is goed voor de lijn. Jammer dat we ‘m vaak alleen maar op smaak brengen met een beetje peper en zout; je kunt zoveel meer met de kipfilet doen! Het is tenslotte het meest veelzijdige stukje vlees;)

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • peper
  • 4 kipfilets
  • 1 courgette, gehalveerd en in plakjes
  • 2 medium tomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 2 citroenen, in plakjes
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 50 gram mozzarella, in plakjes

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 200 graden. Leg de kipfilets op een snijplank en maak in iedere kipfilet vier inkepingen. Snijd de kipfilets niet helemaal door. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe de olijfolie, citroensap, dille, peterselie en knoflook in een kom en meng dit goed door elkaar. Sprenkel over de kipfilets heen en zorg ervoor dat het mengsel ook in de inkepingen belandt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Druk iedere inkeping vol met courgette, tomaat, rode ui en citroen. Strooi de verkruimelde feta en de mozzarella over de kipfilets heen.
  • Doe de kipfilets ongeveer 25 minuten in de oven totdat het vlees niet langer roze is en de kipfilets gaar zijn. Garneer met dille en peterselie.

Lees ook: Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill