Smullen!
Vandaag delen we een heerlijk recept voor een ouderwetse macaronisalade met spekjes. Dit is zo’n heerlijk nostalgisch gerecht,dat vroeger geregeld op tafel kwam. Geen pakjes en zakjes, maar gewoon verse ingrediënten! Deze koude macaronisalade is perfect voor een zomerse picknick, een gezellig feestje of gewoon als smakelijke lunch. Waar wacht je nog op? Aan de slag.
Zo maak je de macaronisalade:
- Kook de macaroni volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de rode paprika en komkommer in blokjes, en snijd de rode ui in halve ringetjes.
- Bak de spekjes in een koekenpan tot ze lekker knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de macaroni, spekblokjes en groenten door de dressing heen. Meng alles goed door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld is.
- Hak de verse peterselie en bieslook fijn, en strooi dit door de salade voor een frisse touch.
- Eet smakelijk!
Portiegrootte
Deze macaronisalade met spekjes is de perfecte maaltijd voor ieder moment. Als lunch op werk, maaltijd tijdens dagje weg of als bijgerecht bij het diner: het kan allemaal! De portiegrootte hangt dus ook een beetje af van hoe je ‘m gebruikt. Dit recept voor macaronisalade is in ieder geval genoeg voor 4 fatsoenlijke borden, maar wanneer je het als bijgerecht serveert kunnen er natuurlijk een stuk meer mensen van eten.
Macaronisalade bij de picknick
Lees ook: Eenpansgerecht met 5 ingrediënten: romige pasta met Italiaanse kip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!