Recept: ouderwetse macaronisalade met spekjes

Hanna Mellema
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram macaroni
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Peper en zout

Smullen!

Vandaag delen we een heerlijk recept voor een ouderwetse macaronisalade met spekjes. Dit is zo’n heerlijk nostalgisch gerecht,dat vroeger geregeld op tafel kwam. Geen pakjes en zakjes, maar gewoon verse ingrediënten! Deze koude macaronisalade is perfect voor een zomerse picknick, een gezellig feestje of gewoon als smakelijke lunch. Waar wacht je nog op? Aan de slag.

Zo maak je de macaronisalade:

  • Kook de macaroni volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de rode paprika en komkommer in blokjes, en snijd de rode ui in halve ringetjes.
  • Bak de spekjes in een koekenpan tot ze lekker knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de macaroni, spekblokjes en groenten door de dressing heen. Meng alles goed door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld is.
  • Hak de verse peterselie en bieslook fijn, en strooi dit door de salade voor een frisse touch.
  • Eet smakelijk!

Portiegrootte

Deze macaronisalade met spekjes is de perfecte maaltijd voor ieder moment. Als lunch op werk, maaltijd tijdens dagje weg of als bijgerecht bij het diner: het kan allemaal! De portiegrootte hangt dus ook een beetje af van hoe je ‘m gebruikt. Dit recept voor macaronisalade is in ieder geval genoeg voor 4 fatsoenlijke borden, maar wanneer je het als bijgerecht serveert kunnen er natuurlijk een stuk meer mensen van eten.

Macaronisalade bij de picknick

Heb je binnenkort een picknick of barbecue? Dan is een macaronisalade ideaal om mee te nemen. Je kunt het gemakkelijk van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot je het nodig hebt. De smaken worden zelfs alleen maar beter als de salade een paar uur heeft gestaan. En heb je na de barbecue of picknick wat over? Dan kun je de macaronisalade natuurlijk ook perfect meenemen als lunch op werk. Wedden dat je collega’s jaloers worden!

Lees ook: Eenpansgerecht met 5 ingrediënten: romige pasta met Italiaanse kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Adobe Stock