Ingrediënten
  • 250 gram Lotus Speculoos-koekjes
  • 6 eetlepels boter, gesmolten
  • 565 gram roomkaas
  • 200 gram Lotus Speculoos-pasta (voor de vulling)
  • 240 milliliter slagroom
  • 85 gram poedersuiker
  • 14 gram gelatine poeder
  • 70 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram Lotus Speculoos-pasta (voor de topping)
  • 3-4 Lotus Speculoos-koekjes (voor de topping)
Roos
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram Lotus Speculoos-koekjes
  • 6 eetlepels boter, gesmolten
  • 565 gram roomkaas
  • 200 gram Lotus Speculoos-pasta (voor de vulling)
  • 240 milliliter slagroom
  • 85 gram poedersuiker
  • 14 gram gelatine poeder
  • 70 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram Lotus Speculoos-pasta (voor de topping)
  • 3-4 Lotus Speculoos-koekjes (voor de topping)

Een variatie op de ‘gewone’ cheesecake

Een Lotus Speculoos-koekje bij de koffie slaan wij nooit af. Ben je een echte zoetekauw? Dan smeer je de Lotus Speculoos-pasta vast ook met veel plezier op je boterham. Ons kennende laten we het daar niet bij. We combineren deze zoete lekkernijen met een cheesecake! Je hoeft ‘m niet te bakken, alleen een aantal uren in de koelkast op te laten stijven. Het vergt een klein beetje geduld, maar dan heb je ook wat. 

Deze cheesecake hoeft niet in de oven!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake:

  • Maal de 250 gram Lotus Speculoos-koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over een springvorm van 23 centimeter en druk goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Meng de gelatinepoeder met het koude water in een klein kommetje. Zet dit voor 10 minuten opzij.
  • Mix de roomkaas, de Lotus Speculoos-pasta en vanille-extract tot een geheel.
  • Klop in een andere kom de slagroom en poedersuiker tot er pieken ontstaan.
  • Vouw het slagroommengsel met de roomkaasmix. Roer niet te lang, om te voorkomen dat het een slap geheel wordt.
  • Verwarm het gelatinemengsel voor 15 seconden in de magnetron. Roer vervolgens een schep van het cheesecake mengsel en roer dit door de gelatine. Giet dit vervolgens bij het cheesecake mengsel en verdeel dit over de taartbodem.
  • Plaats de cheesecake voor 10 minuten in de vriezer.
  • Smelt de Lotus Speculoos-pasta in de magnetron. Giet dit over de cheesecake en plaats ‘m vervolgens voor 6 uur in de koelkast.
  • Verkruimel 3 of 4 Lotus Speculoos-koekjes en verdeel dit netjes over de rand van de cheesecake.
  • Aanvallen maar!

Lees ook: Met deze 7 trucjes bak je een perfecte cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill YouTube