Recept: koolhydraatarme tosti met bloemkool

04 november 2019
25 min.
4 pers.

Een heerlijk alternatief

Een flinke dot saus, gesmolten kaas en een knapperige buitenkant… Voor een goede tosti mag je ons wakker maken. Ondanks dat er ‘slechtere’ keuzes bestaan dan een tosti, willen we zo nu en dan gewoon wat minder koolhydraten nuttigen. Wij helpen je een handje en delen een koolhydraatarm recept waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan had gedacht. Een tosti van bloemkool? Jazeker!

Deze tosti bakken we in een koekenpan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de koolhydraatarme tosti:

  • Rasp de bloemkool – of koop een zak kant-en-klare bloemkoolrijst in de supermarkt – en meng dit met de eieren, parmezaanse kaas, oregano, peper en zout.
  • Verwarm olijfolie in een pan. Leg 2 scheppen van het bloemkoolmengsel in de pan en druk dit plat. Probeer er 2 vierkantjes van te maken.
  • Zodra de onderkant bruin wordt, draai je de ‘broodjes’ om. Bedek 1 vierkantje met de cheddarkaas. Leg de ‘broodjes’ op elkaar tot de kaas gesmolten is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze 5 eetgewoontes hebben mensen met een gezond gewicht gemeen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 bloemkool, geraspt
  • 2 eieren, geklopt
  • 45 gram parmezaanse kaas
  • Een halve eetlepel oregano
  • Peper en zout
  • 150 gram witte cheddar, geraspt