Zo maak je het

Was de spareribs en dep ze droog met een keukendoek. Maak de marinade door de bruine suiker, komijn, venkel, chilipoeder, zwarte peper, cayennepoeder, nootmuskaat, kaneel, tomatenketchup en BBQ saus door elkaar te mengen. Bedek de spareribs met de marinade.

Laat de spareribs twee uren of de hele nacht gemarineerd in de koeling liggen. Doe de spareribs in een snelkoker en kook 6 uren op laag vuur. Doe alle ingrediënten voor de saus in de pan en verhit dit. Roer totdat er een consistente en dikke siroop ontstaat. Smeer de ribbetjes in met de siroop. Doe de grill aan en plaats de ribbetjes hier aan beide kanten 3-5 minuten op. Heb je geen grill? Je kunt ze ook in vijf minuten aan beide kanten braden. De spareribs zijn klaar als de saus begint te carameliseren. Serveer direct. Eet smakelijk!

Pagina 2/2

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Spareribs mit köstlicher Barbecue-Sauce door Marco Verch onder de licentie CC BY 2.0