Ingrediënten
  • 125 gram koude boter
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel ijskoud water
  • 200 gram gerookt ontbijtspek 
  • ½ theelepel olie
  • 150 ml melk
  • 250 gram crème fraîche
  • 120 gram geraspte kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat
Desy
120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram koude boter
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel ijskoud water
  • 200 gram gerookt ontbijtspek 
  • ½ theelepel olie
  • 150 ml melk
  • 250 gram crème fraîche
  • 120 gram geraspte kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Quiche Lorraine volgens traditioneel recept!

Ben jij ook zo’n fan van een lekkere en makkelijke quiche die je zo op kunt eten als hij uit de oven komt? Dan moet je deze quiche Lorraine eens proberen! Je hebt er maar zeven ingrediënten voor nodig en bent er binnen twintig minuutjes mee klaar. De oven doet de rest!

Zo maak je het:

  • Snijd de boter in blokjes en meng dit met de bloem. Voeg een ei, zout en water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat in folie 1 uur in de koelkast rusten.
  • Vet een quichevorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het spek in blokjes. Verhit olie in een pan en bak het spek uit.
  • Meng in een kom eieren, melk, crème fraîche en kaas en mix tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en voeg desgewenst nog wat zout toe. Verdeel spekjes over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel eroverheen.
  • Bak in de voorverwarmde oven in veertig minuten gaar. Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay