Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • 125 gram bloem
  • 5 eieren
  • 230 gram paneermeel of Italiaanse broodkruimels
  • Scheut plantaardige olie
  • 250 gram ricotta kaas
  • 680 gram lasagne ovensaus
  • 8 lasagnebladen
  • 150 gram mozzarella, geraspt
  • 160 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, om te garneren
Dorien Ypma
1 uur en 25 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • 125 gram bloem
  • 5 eieren
  • 230 gram paneermeel of Italiaanse broodkruimels
  • Scheut plantaardige olie
  • 250 gram ricotta kaas
  • 680 gram lasagne ovensaus
  • 8 lasagnebladen
  • 150 gram mozzarella, geraspt
  • 160 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, om te garneren

Dit romige recept met véél kaas wil je proeven!

Lasagne is één van de klassieke Italiaanse gerechten. Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten het allang: een goede lasagne is onovertreffelijk. Deze variant in combinatie met kip, mozzarella en Parmezaanse kaas wil je proeven, want elke hap is hemels. Waan je in Italië door dit heerlijke recept.

Zo maak je de lasagne met kip, mozzarella en Parmezaanse kaas

  • Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de bloem, 4 geklutste eieren en het paneermeel op 3 aparte ondiepe schalen of borden.
  • Haal de stukken kip door de bloem, daarna door de eieren en tenslotte door het paneermeel heen.
  • Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip aan beide kanten goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant. Laat de kip vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de ricotta kaas en het resterende ei in een middelgrote kom.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel ongeveer 1/3 van de lasagne ovensaus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel daarna 4 lasagnebladen over de saus. Strijk de helft van de ricottasaus over de lasagnebladen en leg daar 3 stukken kip op. Bestrooi het met de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas.
  • Herhaal de vorige stap om nog een laag te maken en eindig met de overgebleven saus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak het gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven. Verwijder de folie en gril nog eens 10 minuten, zodat er een lekker knapperig laagje ontstaat.
  • Serveer de lasagne met verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Tip: je kunt natuurlijk ook zelf lasagnesaus maken. Bekijk hier het recept voor een lasagne met heerlijke stroganoffsaus, dat perfect past bij kip. Dat wordt smullen!

Ook lekker: Heerlijk recept: mals rundvlees stoofpotje uit de slowcooker

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock