Ingrediënten
  • 750 milliliter Merlot of een andere rode wijn naar keus
  • 600 milliliter cranberrysap
  • 240 milliliter sinaasappelsap
  • 120 milliliter vlierbessenjenever
  • 120 milliliter Chambord (frambozenlikeur)
  • 2 sinaasappels, in plakjes gesneden
  • 100 gram cranberry's
  • 3 kaneelstokjes
  • 480 milliliter 7-Up
  • Rozemarijntakjes, ter garnering
  • IJsblokjes, om te serveren
Christel
Ingrediënten
  • 750 milliliter Merlot of een andere rode wijn naar keus
  • 600 milliliter cranberrysap
  • 240 milliliter sinaasappelsap
  • 120 milliliter vlierbessenjenever
  • 120 milliliter Chambord (frambozenlikeur)
  • 2 sinaasappels, in plakjes gesneden
  • 100 gram cranberry's
  • 3 kaneelstokjes
  • 480 milliliter 7-Up
  • Rozemarijntakjes, ter garnering
  • IJsblokjes, om te serveren

Een kerstsangria maakt Kerstmis nog feestelijker

Op kerstavond, tijdens kerst en ook na kerst nemen we het er lekker van. We eten continu de lekkerste hapjes en daar hoort ook een lekker drankje bij. Hoewel glühwein niet mag ontbreken tijdens kerst, geldt dat eigenlijk ook voor een kerstsangria. Dit heerlijke drankje is bovendien makkelijk te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de kerstsangria?

  • Doe alle ingrediënten, behalve de rozemarijn en 7-Up, in een grote kan. Roer het goed door en zet de kan daarna minstens 6 uur in de koelkast.
  • Schenk de 7-Up pas in de kan als je de kerstsangria wilt serveren. Garneer de sangria met takjes rozemarijn en serveer met ijsklontjes.
  • Geniet ervan!

Variatietip: Als je de sangria minder sterk wilt maken, kun je de vlierbessenjenever en Chambord vervangen door 240 milliliter bessensap.

Lees ook: 3 x supersimpele kerstcocktails

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sugar and Soul | Beeld: Videostill YouTube