Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 225 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 340 gram orzo
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaat in blokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Verse basilicum
  • 340 gram mozzarella
  • 120 gram pepperoni
Redactie Kookfans
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 225 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 340 gram orzo
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaat in blokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Verse basilicum
  • 340 gram mozzarella
  • 120 gram pepperoni

Een super smaakvolle combinatie

De Italiaanse keuken kent enkele klassiekers. Bruschetta, pasta bolognese en tiramisu mogen niet ontbreken op een Italiaanse menukaart. Ook pizza en orzo horen in dit rijtje thuis. Maar wie had ooit gedacht dat deze twee ook samen heerlijk zouden smaken? Deze pizza orzo met peperoni, mozzarella en champignons wil je vanavond nog proberen. 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  • Verhit een hoge, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons tot ze zacht zijn.
  • Doe vervolgens de andere groente en de knoflook in de pan.
  • Als alle groente zacht is, doe je de orzo en tomatenpuree in de pan. Dit bak je voor ongeveer 1 à 2 minuten.
  • Roer de tomaten en oregano erdoor en voeg dan 3 kopjes water toe; breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Zet het vuur laag tot medium en laat sudderen. Roer regelmatig door, tot de vloeistof grotendeels is opgenomen en de orzo zacht is, 12 tot 14 minuten.
  • Haal de koekenpan van het vuur en roer de gehakte basilicum erdoor; breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Bedek het orzo-mengsel met mozzarella en peperoni.
  • Zet het mengsel voor 2 tot 4 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
  • Garneer met was basilicum.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Romige ovenschotel met prei

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Meghan Bucknall