Yentl Feenstra
50 min.

Je zet dit verrassende ovenhapje binnen een handomdraai op tafel

Wat zullen we nu weer eens snaaien? Als je ‘s avonds op de bank zit heb je vaak zin in een lekkere snack. Nu graaien wij al snel naar een reep chocolade of een zak chips, maar heel creatief en spannend is dat natuurlijk niet. Wist je dat je met maar een paar ingrediënten een heerlijk snackje voor jezelf (en/of je gasten) kunt maken? 

Makkelijke aardappelsnack

We laten je zien hoe je de zelfgemaakte snack in een handomdraai gemakkelijk op tafel zet. Voor deze heerlijke snack hoef je qua ingrediënten niet met al te veel precisie te werk te gaan. Wat je in ieder geval nodig hebt, zijn een paar aardappelen, de nodige lading kaas, crème fraîche en lente-uitjes. Met deze simpele ingrediënten maak je een heerlijk vers hapje, die je kunt presenteren wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Kleine moeite, groot plezier!

Zo ga je te werk:

  • Snijd een roodbruine aardappel in plakken zodat er rondjes ontstaan. Goed afspoelen en minimaal 30 minuten in water laten weken om overtollig zetmeel te verwijderen.
  • Giet de aardappelen af, dep ze droog, leg ze naast elkaar op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 30 minuten lang. Draai de aardappelen om en bak nog ongeveer 15 minuten, of tot ze lekker knapperig zijn.
  • Bestrooi elk aardappelrondje met kaas en bak nog 2-3 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  • Laat de aardappelen afkoelen, voeg een klodder crème fraîche toe en garneer met lente-uitjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty)

Ziet er heerlijk uit toch? Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je gegratineerde aardappel wedges met Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Instagram @buzzfeedtasty | Beeld: Adobe Stock, Instagram @buzzfeedtasty