Ingrediënten
  • 130 gram melkchocolade druppels
  • 60 milliliter slagroom
  • 90 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • Snufje bakpoeder
  • 90 gram roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 2 eetlepels kaneelsuiker
  • 65 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
Christel
90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram melkchocolade druppels
  • 60 milliliter slagroom
  • 90 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • Snufje bakpoeder
  • 90 gram roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 2 eetlepels kaneelsuiker
  • 65 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Wie wil dit ook meteen proberen?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: churros lavacakejes. Niets is echter minder waar. Je moet wel een beetje geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Deze churros lavacakejes zijn overheerlijk en het wachten helemaal waard.

Een ware traktatie!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de churros lavacakejes?

  • Maak eerst de vulling. Doe de chocoladedruppels en slagroom in een magnetronbestendig kommetje en zet 30 seconden in de magnetron. Roer de chocoladedruppels door en zet 20 seconden in de magnetron. Doe dit tot de chocoladedruppels helemaal zijn gesmolten.
  • Zet het bakje vervolgens 30 minuten in de koelkast of tot de chocolade hard genoeg is geworden om er balletjes uit te rollen.
  • Rol er vier balletjes uit. Leg op een bord en zet 30 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de bloem, het zout en bakpoeder in een kom en roer door.
  • Vet vier ramekins in met boter en doe daarna in elke ramekins 1/2 eetlepel kaneelsuiker. Draai de ramekin rond zodat de boter helemaal bedekt is met kaneel.
  • Doe de roomboter en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een luchtig geheel. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen en voeg daarna het vanille-extract toe.
  • Voeg de bloem toe en mix alles nog 1 minuut.
  • Zet de ramekins op een bakplaat en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Druk lichtjes een chocoladebolletje in de ramekins. Je hoeft het bolletje er niet helemaal in te drukken. De cake wordt immers nog groter in de oven.
  • Bak de lavacakejes 25 tot 28 minuten.
  • Laat even afkoelen voor je de cakejes serveert.

Ook lekker: koffie slushies met Baileys

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish