Sabine

Net zo lekker als een cheesecake, maar net even anders

Wie kan er nu nee zeggen tegen een heerlijke punt cheesecake? Maar weinig mensen kunnen de wilskracht vinden. En we kunnen het je niet kwalijk nemen. Het is zo lekker romig! Niet alleen cheesecakes zijn overigens lekker romig, ook deze koekjesvariant op de cheesecake is fantastisch. Maak kennis met cheesecakekoekjes. 

Dit heb je nodig: 

  • 230 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 325 gram bloem
  • 2 theelepels baking powder
  • snufje zout
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maar 1 bakplaat? Bak dan de koekjes in twee keer.
  • Doe de roomkaas en de boter in een kom en klop dit luchtig. Voeg daarna de suiker toe en klop opnieuw tot het luchtig is. Hierna kunnen ook de eieren en het vanille-extract toegevoegd worden. Wederom: klop tot het luchtig is.
  • Meng in een andere kom de bloem, baking power en zout. Meng dit daarna door het roomkaasbeslag. Roer niet te lang, maar enkel tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Schep daarna een eetlepel deeg uit het beslag en rol hier een koekjes van. Leg de cheesecakekoekjes op de bakplaat en doe dit tot al het beslag op is. Laat de koekjes daarna in 10 tot 11 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cheesecakekoekjes koelen en bestrooi ze met wat poedersuiker.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Yellow Bliss Road | Beeld: Videostill