Christel

Een lekkere en leuke manier om meer groentes te eten

We zijn altijd op zoek naar smakelijke manieren om meer groentes te eten. Vooral van groene groentes proberen we meer te eten. Echter willen we pasta niet opgeven en daarom zijn we zo gek op dit recept voor pasta met broccolipesto.

Wat heb je nodig voor 5 personen?

  • 1 grote broccoli, gestoomd of gekookt
  • 50 gram pijnboompitten
  • rasp en sap van een halve of hele citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • 40 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 450 gram gekookte (volkoren of quinoa) pasta

Wat moet je doen?

  • Snijd een paar roosjes van de broccoli af en houd deze apart.
  • Doe de broccoli, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine en laat deze even draaien. De broccoli hoeft niet helemaal fijn te zijn.
  • Voeg de citroensap en -rasp naar smaak toe en roer dit.
  • Voeg de pesto, olijfolie en Parmezaanse kaas aan de pasta toe. Snijd de overige broccoliroosjes fijn en voeg dit ook aan de pasta toe, roer tot een geheel.
  • Verdeel de pasta over de borden en voeg eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas toe.

Variatietips:

  • Snijd voor het koken van de broccoli al wat roosjes af en grill deze in de oven.
  • Serveer de pasta met nog wat groene asperges en extra pijnboompitten om ‘m gezonder te maken.

Wil jij dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pxhere