Restjes groente over? Maak dan deze heerlijke ratatouille ovenschotel!

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • zout en peper
  • geraspte kaas
Desy
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • zout en peper
  • geraspte kaas

Deze ratatouille ovenschotel is heerlijk!

Heb je restjes groente en aardappel over? Dan moet je het eens gebruiken om een dag later een lekkere ovenschotel van te maken. Zo hoef je minder eten weg te gooien én heb je een heerlijke maaltijd. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Snijd de paprika, aubergine en courgette in blokjes.
  • Giet een beetje olie in een pan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en bak drie minuten mee.
  • Voeg de paprika, aubergine en courgette toe en roer door elkaar.
  • Voeg de kruiden toe aan de groenten en bak ongeveer tien tot vijftien minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes mee.
  • Giet de tomatenblokjes in de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de aardappelschijfjes 5 minuten totdat ze zacht zijn.
  • Verdeel de helft aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel de ratatouille er overheen.
  • Leg vervolgens de rest van de aardappelschijfjes over de ratatouille heen en dek af met geraspte kaas.
  • Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees ook: Dit is de top 10 van meest gezonde fruitsoorten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill