Het is niet het ei…

Soms zijn er van die geheimen die je jarenlang voor je houdt. Iedereen in de familie loopt te gissen, maar ze krijgen het echt niet uit je. Het geheim gaat met je mee het graf in. Dit is zo’n geheim, alleen hebben wij besloten ‘m wel met jou te delen. Het is één aanpassing die voor de smaak zo veel betekent. 

Je zal nooit meer anders willen.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 3 sneetjes brood zonder korst
  • 2 eetlepels kookroom
  • 750 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ketchup
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 4 gekookte eieren, gepeld
  • 1 bakje boemboe, naar keuze

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verkruimel de sneetjes brood en meng dit met de kookroom.
  • Doe het gehakt in een kom en meng dit met het ei, zout, peper, ketchup, ui, peterselie, het roommengsel en de boemboe.
  • Kneed dit alles goed door elkaar.
  • Verdeel de helft van het mengsel in een cakevorm. Druk met de bolle kant van een lepel in het midden van het gehakt, zodat er een geultje ontstaat.  Druk nu de eieren in de lengte in het geultje.
  • Verdeel nu de rest het mengsel over de eieren en druk het voorzichtig aan.
  • Bak het gehakt in 50 minuten gaar en bruin. Als-ie klaar is moet het brood nog even 10 minuten rusten.

Alsjeblieft, het perfecte gehaktbrood!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Blueband | Beeld: meatloaf door randychiu onder de licentie CC BY 2.0