Yentl Feenstra
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 maïskolven
  • Olijfolie
  • 60 gram mayonaise
  • 60 gram zure room
  • 30 gram geraspte cotija-kaas
  • 3 theelepels chili poeder
  • Gehakte verse koriander en partjes limoen, om te serveren

Dit Mexicaanse streetfood kun je gemakkelijk thuis maken

Elote (ook wel Mexicaanse streetcorn genoemd) is een ongelooflijk populaire antojito – ‘weinig trek’ of straatvoedsel – die je overal in Mexico en de VS kunt vinden. Toch maak je dit bijzondere streetfood ook gemakkelijk zelf. Wij vertellen je hoe!

Mexicaanse Elotes

Gegrilde maïs bedekt met romige mayonaise, zure room, chilipoeder, Mexicaanse cotija-kaas en veel limoensap… Mexicanen zijn er dol op, en jij bent straks ook fan. Wedden? Met slechts een handvol ingrediënten is Elote verrassend eenvoudig thuis te maken, met of zonder grill. Zin in een perfecte zomersnack? Volg de stappen en leer hoe je dit bijgerecht in minder dan 30 minuten op tafel zet. Aan de slag!

Zo ga je te werk

  • Warm een grill voor op middelhoog vuur; verwarm zo’n 5 minuten.
  • Grill de maïs, al draaiend, tot hij overal licht verkoold is, ongeveer 10 minuten.
  • Meng ondertussen in een kleine kom mayonaise en zure room.
  • Leg de maïskolven op een schaal. Bestrijk met het mayonaise-mengsel. Top af met cotija, chilipoeder en koriander. Serveer warm of op kamertemperatuur met partjes limoen ernaast. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo warm je je maïskolven opnieuw op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels