Ontzettend lekker!

Onze Oosterburen weten wel wat lekker eten is. Zo introduceerden zij die heerlijke bratwürsten, fris sauerkraut en weten ze ook wel hoe je een biertje brouwt. Er zijn een tal van appelcakes in Duitsland, maar dit is toch wel een van de allerlekkersten.

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • 3 middelgrote appels
  • 3 grote eieren
  • hele of halve citroen
  • 100 gram suiker
  • 125 gram zachte roomboter
  • halve theelepel vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met wat boter.
  • Schil de appels, snijd deze in vier stukken en haal het klokhuis eruit. Snijd schijfjes van de appel, maar snijd deze niet helemaal door het stukje appel heen, zodat alle stukjes aan elkaar blijven zitten.
  • Rasp de citroen en doe dit in een andere kom (bewaar de citroen wel). Voeg daar vervolgens ook de suiker en boter aantoe en klop dit met een handmixer licht en luchtig.
  • Voeg het vanille-extract en 1 ei toe en klop dit tot een geheel. Doe hetzelfde met de andere eieren.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom.
  • Doe het bloemmengsel bij het botermengsel en klop dit tot een geheel. Knijp als laatst de gewenste hoeveelheid citroensap uit de overgebleven citroen en roer dit door het beslag.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en duw de appelparten met de bolle kant daarboven in het beslag. Bak de cake gaar in 30 tot 35 minuten.
  • Smeer de bovenkant van de cake na het bakken in met wat abrikozenjam en laat deze daarna afkoelen. Serveer de cake met vers geklopte slagroom.
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: The Kitchnn