Christel

Bovendien zijn dit gezonde koekjes

Koekjes maken die lekker zijn én gezond, kan een uitdaging zijn. Helemaal wanneer degene met wie je de koekjes wilt delen allergisch is voor noten wordt deze uitdaging nog groter. Gelukkig is het zeker niet onmogelijk om een lekkernij te maken die voldoet aan verschillende criteria. Zo zijn deze chocoladekoekjes supermakkelijk en snel om te maken en bevatten ze geen gluten, noten en zijn ze geschikt voor veganisten (tenminste, als je pure chocolade gebruikt.)

Wat heb je nodig voor 10 koekjes?

  • 1 grote, rijpe banaan
  • 45 gram ongezoete geraspte kokos
  • 90 gram (pure) chocolate chips
  • 10 milliliter kokosolie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplat met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn in een kom en voeg daarna de kokosrasp toe. Roer dit tot een geheel. Schep hieruit tien gelijke porties en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes goudbruin in 15 tot 17 minuten. Laat de koekjes daarna volledig koelen.
  • Doe de chocolate chips en de olie in een bakje dat in de magnetron kan en smelt de chocolade in ongeveer 1 minuut.
  • Dip de koekjes bijna helemaal in de chocolade en laat de chocolade daarna helemaal afkoelen. Schenk het overgebleven chocolade over de bovenkant van de koekjes. Doe de koekjes nog 15 minuten in de koelkast en ze zijn klaar om te eten!
  • De koekjes zijn de eerste drie dagen het lekkerst.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: The Kitchnn | Beeld: Unsplash