Zo makkelijk maakte je nooit eerder een pizza!

Pizza vinden we hartstikke lekker, maar door de deegachtige bodem kan het nogal zwaar op de maag liggen waardoor we last krijgen van buikpijn, een opgeblazen gevoel of een verstopping. Gelukkig kun je ook makkelijk een pizzabodem maken van aardappelschijfjes!

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 850 gram aardappelschijfjes
  • 750 gram tomatenblokjes, uitgelekt
  • 30 gram verse basilicum, fijngehakt
  • 225 gram geraspte kaas

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 230 graden. Vet een bakvorm in met olie en verdeel de aardappelschijfjes over de bakvorm. Bak 20 minuten in de oven.
  • Druk de aardappelschijfjes met de achterkant van een houten lepel plat totdat de aardappelschijfjes elkaar raken en de bodem van de bakplaat bedekt wordt.
  • Bak nog twintig minuten in de oven. Dek de bodem af met de rest van de ingrediënten en bak nog 5 tot 10 minuten totdat de kaas is gesmolten.

Tip: ook lekker met champignons!

Lees ook: Koolhydraatarme pizzasnacks? Het kan op deze manier!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: My Recipes | Beeld: Wikimedia Commons