Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Twee knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, in dunne plakjes gesneden
  • Chili vlokken naar smaak
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peterselie om te garneren
20 min.
2 pers.

Gek op knoflook? Dan is dit dé pasta voor jou

Als we met een ingrediënt een haat-liefdeverhouding hebben, dan is het wel knoflook. Op het moment dat je het eet luidt het credo: des te meer, des te beter. Alleen heb je daarna geen mintfrisse adem meer. Neem je dat laatste voor lief? Dan vind je in deze pasta een hemels gerecht!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  • Schenk de olijfolie in een koekenpan en voeg de boter toe. Laat de twee samen smelten.
  • Voeg de gesneden knoflook en chilipeper toe en roer door de olijfolie. Laat een aantal minuutjes op middelhoog vuur staan en houd in de gaten of de knoflook niet bruin wordt. Zet in dat geval het vuur lager.
  • Voeg na een paar minuten rode chilivlokken naar smaak toe en laat nog een minuutjes opstaan.
  • Doe de spaghetti in de koekenpan en schep om, zodat de spaghetti wordt bedekt met het olielaagje.
  • Verdeel over twee borden en garneer met Parmezaanse kaas naar smaak en wat peterselie.
  • Ook lekker: voeg wat gamba’s toe voor extra variatie!

Lees ook: Recept: kippendij met knoflook en couscous

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Sam the Cooking Guy | Beeld: Videostill YouTube Same the Cooking Guy

Ingrediënten
  • 150 gram spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Twee knoflooktenen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, in dunne plakjes gesneden
  • Chili vlokken naar smaak
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peterselie om te garneren