Een simpel en overheerlijk receptje voor de koude herfstdagen

In Nederland wel bekend als het kippenpasteitje, maar in het Engels klinkt het gewoonweg een stuk leuker: de chicken pot pie. Deze variant is ook wel iets anders dan het Nederlandse kippenpasteitje en ook nog eens super makkelijk om te maken! Een perfect Engels gerecht voor de koude herfstdagen.

Dit gerecht van Uit Pauline’s Keuken is ontzettend makkelijk om te maken. In 15 minuten is het voorbereidende werk klaar, een kwartiertje in de oven en klaar!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 gram bevroren groentemix (bv. doperwtjes, wortel, courgette)
  • 350 gram kipfilet
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 of 2 teentje(s) knoflook
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 eigeel

Dit is hoe je het maakt:

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Snipper ondertussen een ui en knoflook fijn.
  • Verhit een pan met olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Bak hierna de kipfilets in de pan.
  • Voeg halverwege de bevroren groentemix toe in de pan met kipfilet.
  • Pak een apart pannetje en smelt hier de boter in en voeg later de bloem toe. Zet het vuur zacht en laat hierop de bloem gaar worden. Het is gaar wanneer het wat zanderig aanvoelt.
  • Voeg nu de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Door tussentijds goed te roeren ontstaat er een dikke, romige saus.
  • Haal met twee vorken de kipfilets uit elkaar totdat er sliert-achtige stukjes kip overblijven. Voeg de kip met groenten bij de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Pak drie ovenbestendige schaaltjes en verdeel hier de mix in.
  • Rol alle plakjes bladerdeeg iets uit en bestrijk de randen van de schaaltjes met eigeel. Bedek de schaaltjes met een velletje bladerdeeg en bestrijk de bovenkant met eigeel.
  • Bak de schaaltjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant van het bladerdeeg mooi goudbruin lijkt.

Enjoy your English meal!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Food Network