Maayke

Dankzij dit bijzondere poeder is je servies binnen een paar minuten als nieuw

Je ontkomt er niet aan. Wat er ooit uitzag als mooi, nieuw en wit servies ziet er naar verloop van tijd vaak smoezelig en lelijk uit. Met name alle grijsgekleurde krassen die van het bestek komt maken wit servies erg lelijk. Maar gelukkig is er nu een oplossing om je witte servies er weer spiksplinternieuw uit te laten zien! Net alsof je het weer nieuw in de winkel hebt gekocht zo mooi!

Dit handige trucje hadden we veel eerder moeten weten!

Cream of Tartar
Iedereen die wel vaker Engelse (bak)gerechten maakt kennen het hoogstwaarschijnlijk al wel: Cream of Tartar. Dit is hét geheime ingrediënt waardoor je servies er weer als nieuw uit gaat zien. Voor de mensen die niet precies weten van dit is en waar je dit kan kopen? Lees dan snel dit artikel nog even door.

Stralend wit
Om je servies weer stralend wit te krijgen moet je het volgende bij de hand hebben: Cream of Tartar, wat azijn en een schuurspons. Strooi wat Cream of Tartar poeder over het servies heen waar de krassen zich bevinden. Voeg hier een eetlepel azijn aan toe en meng dit goed met de poeder op het bord. Wanneer het een glad geheel is op het servies ga je met de schuurspons alles nog goed na boenen. Spoel af met wat water en klaar! Je servies zal er weer als nieuw uit zien!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels