Maayke

Mmm, vanaf nu is lunch altijd een feestje!

Tegenwoordig zijn er oneindig veel verschillende soorten muffins. Muffins met chocolade,  bosbessen, aardbeien, je kan het zo gek niet bedenken. Maar toch zien we de hartige muffins nog niet vaak voorbij komen. Zonde, want deze lekkere, hartige kleine taartjes maken van je lunch een waar feestje! En laten we eerlijk zijn; wie wil zichzelf nou niet trakteren elke dag.

Maak er op zondag wat meer en je hebt gelijk genoeg lunch voor de rest van de week!

Wat heb je nodig voor 6 hartige muffins:

  • een muffinvorm-bakplaat
  • boter of margarine om de bakplaat mee in te vetten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 3 eetlepels hüttenkäse
  • 2 eetlepels fijngesneden (verse) spinazie
  • 10 gram pijnboompitten
  • rozemarijn
  • zout

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffin-bakplaat in met boter en bedek met een stuk croissantdeeg de muffinvormpjes zodat er kleine cupjes ontstaan. Strooi wat zout en rozemarijn over de randen van het deeg.
  • Zet de bakplaat met het deeg ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de hüttenkäse, rode pesto en spinazie door elkaar en breng het op smaak met wat peper en zout. Verwarm deze mis in een pannetje op laag vuur.
  • Zet een aparte koekenpan op en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal de bakplaat uit de oven en vul elke cup met de verwarmde mix. Vouw de randen nog een beetje naar binnen en bestrooi het geheel met wat geroosterde pijnboompitten.

Ga je toch liever voor de zoete variant? Probeer dan eens deze overheerlijke dubbelchoco muffins!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill