Naomi

Dubbel zoveel chocolade voor dubbel zo veel plezier!

Wie houdt er niet van een goede muffin? Ze komen in vanille, bosbes, chocolade en nu ook dubbel chocolade! Dat klinkt ook gelijk dubbel zo lekker. Deze variant is echt een lust voor het oog en – niet onbelangrijk – heel makkelijk te maken! Ga jij jezelf en je gezin dit weekend lekker verwennen met deze muffins? Wij wel!

Deze muffins zijn extra lekker door die extra dosis chocolade. Wij worden er spontaan gelukkig van!

Wat heb je nodig? (voor 12 muffins)

  • 215 gram bloem
  • 35 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • een halve theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 150 gram donker bruine suiker
  • 120 milliliter Griekse yoghurt
  • 120 milliter magere melk
  • 120 milliliter plantaardige olie (naar keuze)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 160 gram chocoladedruppels

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Roer de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout samen in een grote kom.
  • Meng de eieren, suiker, yoghurt, melk, olie en vanille in een kleinere schaal tot een egaal mengsel.
  • Doe het yoghurtmengsel bij het bloemmengsel en spatel het door elkaar tot het goed met elkaar gemengd is. Spatel de chocoladedruppels ook door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de verschillende muffinvormpjes.
  • Bak de muffins om 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en serveer ze op kamertemperatuur.

De muffins zijn 3 dagen houdbaar.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Thekitchnn | Beeld: Unsplash