Desy

Het perfecte spiegelei maak je zo!

Een spiegelei maken lijkt heel erg makkelijk, maar is vaak moeilijker dan je denkt. Want ja, de eierdooier moet heel blijven en het eiwit moet niet te bruin maar ook niet te flubberig meer zijn. Hoe krijg je dat voor elkaar? Wij hebben de gouden tip!

Eieren
Een eitje kan op verschillende manieren bereid worden; je kunt hem koken, pocheren en bakken. Ook een ei bakken kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je je eitje in olijfolie bereiden (daarvan wordt-ie lekker knapperig) en kun je hem op z’n Amerikaans aan twee kanten bakken. Toch heeft het spiegelei met zijn hele eierdooier bij ons de voorkeur. Maar hoe bak je die het handigst?

Spiegelei
Breek een ei boven een kom. Verhit een klontje roomboter in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Strooi een beetje zout over de boter en en laat dan langzaam het ei in de pan glijden. Belangrijk; doe het ei in de pan zodra de boter is gesmolten, maar nog niet is gaan schuimen. Zoek een dekseltje met een diameter die kleiner is dan de pan waarin je het ei bakt. Plaats het dekseltje over het ei heen en laat het eiwit gaar worden in ongeveer vier minuten. Bestrooi naar smaak met nog wat peper en zout. Lekker met een bruine boterham en een plakje ham!

Op deze manieren heb je je eitje nog nooit gegeten:

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere