Desy
Ingrediënten
  • 800 gram gepelde tomaten (twee blikken van 400 gram per stuk)
  • 5 grote eetlepels boter
  • Een halve ui
  • Zout en peper (optioneel)

Seizoensgroenten

Gebruik altijd groenten die in het seizoen zijn. Deze groenten zijn dan een stuk lekkerder dan wanneer ze niet in het seizoen zijn. Bedenk een gerecht om de groenten heen om ze tot hun recht te laten komen.

Uien fruiten

Fruit jij uien altijd wanneer de olie al warm is? Dan maak je volgens Marcella Hazan een cruciale fout. Volgens Hazan kun je feel beter de uien eerst in een koude pan met olie doen en langzaamaan verwarmen. Als je het op deze manier doet laten de uien hun smaak geleidelijker los en krijgen ze een zachtere smaak.

Pastasoorten

Tegenwoordig ligt er een scala aan verschillende verse pastasoorten in de winkel. Hoewel sommige pasta’s echt lekkerder zijn wanneer ze vers zijn, denk aan tagliatelle, zijn andere soorten veel lekkerder als ze gedroogd zijn, zoals spaghetti. Bovendien zijn er pastasoorten die beter bij bepaalde sauzen passen dan anderen. Houd daar altijd rekening mee!

Gebruik niet altijd olijfolie

Hoewel we vrijwel altijd een scheutje olijfolie in de pan doen als we iets willen bakken, is dat niet altijd de beste optie. Zo weet Hazan dat je een gerecht dat delicate smaken bevat, beter tot zijn recht laat komen als je een combinatie van boter en plantaardige olie gebruikt.

Knoflookpers

En tot slot: gebruik nooit een knoflookpers. Hazan vindt dit helemaal niets. Waarom je beter geen knoflookpers kunt gebruiken? Dat kun je hier vinden.

Pagina 2/2

Lees ook: Heerlijke Italiaanse cannelloni met spinazie en walnoten maak je zo

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish,| Beeld: Pixabay