Ingrediënten
  • 450 gram volkoren pasta, gekookt
  • 150 gram gele ui, gesnipperd
  • 2 bleekselderij stengels, gesneden
  • 180 gram tonijn, uitgelekt
  • 150 gram doperwten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Snuf zout
  • Snuf peper
Christel
15 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram volkoren pasta, gekookt
  • 150 gram gele ui, gesnipperd
  • 2 bleekselderij stengels, gesneden
  • 180 gram tonijn, uitgelekt
  • 150 gram doperwten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Snuf zout
  • Snuf peper

Om je vingers bij af te likken

Als het buiten erg warm is, hebben veel mensen minder trek. Toch moet je wel wat eten. Iets wat een goede optie is, is dan een koude pastasalade eten. Een pastasalade hoeft gelukkig helemaal niet ongezond te zijn. Zin in een gezonde pastasalade met tonijn? Sla de volgende ingrediënten maar meteen in.

Wat moet je doen?

  • Laat de pasta volledig afkoelen.
  • Doe vervolgens de ui, bleekselderij, tonijn, doperwten, mayonaise en Griekse yoghurt in een kom en roer dit door elkaar.
  • Roer de pasta door het tonijnmengsel.
  • Breng de pastasalade op smaak met wat zout en peper.

Lees ook: Bewezen: dit is waarom je altijd chocolade bij de koffie moet eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Clean & Delicious | Beeld: videostill