Zomers, fris en in een handomdraai klaar – deze orzo pastasalade is ideaal als lunch, bijgerecht voor op de barbecue of als lichte maaltijd tijdens warme dagen. Het is een kleurrijk bord vol smaak, geïnspireerd op de mediterrane keuken.
Bereiding:
-
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, spoel kort af met koud water en laat uitlekken.
-
Maak de dressing: Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing, mosterd, zout en peper. Klop tot een gladde dressing.
-
Snijd de groenten: Halveer de cherrytomaten, snijd de gele paprika in kleine blokjes en halveer de olijven.
-
Meng de salade: Doe de afgekoelde orzo in een grote schaal en voeg de tomaten, paprika en olijven toe. Giet de dressing eroverheen en schep goed om.
-
Garneer met de verkruimelde feta en verse kruiden. Serveer direct of bewaar gekoeld tot gebruik.