Robby
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 10 plakjes parmaham
  • 150 gram ricotta
  • 20 gram pijnboompitten
  • peper

Deze courgetterolletjes zijn het ideale borrelhapje!

Borrelnootjes, chips, koek en taart serveren op een feestje is natuurlijk lekker, maar het is ook fijn om een iets meer verantwoorde optie aan je gasten te kunnen serveren.

Partysnack

Deze heerlijke courgetterolletjes zijn dan ook de ideale oplossing. Simpel om te maken, erg smaakvol en ze zien er ook nog eens hartstikke feestelijk uit. De ideale partysnack dus! De courgette vindt haar herkomst in Italië en er wordt voor het eerst melding van gemaakt in een 19e-eeuws kookboek. De courgette wordt dan ook veel gebruikt in de Italiaanse keuken, bijvoorbeeld in de pasta. Door Italiaanse immigranten werd de langwerpige groente vervolgens meegenomen naar Amerika, waar hij erg populair is. En wij snappen wel waarom! Lees verder op de volgende pagina voor het makkelijke recept.

Zo maak je het: 

  • Was de courgette en schil deze met de kaasschaaf in de lengterichting in dunne plakken.
  • Leg een plak voor je neer en leg daar een plakje parmaham op (vouw hem een beetje dubbel zodat hij mooi op het plakje courgette past). Schep een beetje ricotta op het begin en strooi er wat pijnboompitjes over.
  • Rol de courgette op en zet het rolletje vast met een prikker en bestrooi met vers gemalen peper! Heerlijk, gezond en super simpel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Voedzaam&Snel | Beeld: Videostill YouTube Recipe Videos