Sabine

Als je dit hebt gegeten, wil je nooit meer een normale boterham

Wanneer jij elke dag met een broodbakje richting je werk gaat, is het fijn om die boterham met kaas een keer in te ruilen voor iets anders. Wil jij even een ander soort bammetje eten in de lunchpauze? Dan is dit maisbrood ideaal!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram maïsmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 groot ei
  • Snufje zout
  • 200 millilter volle melk
  • 100 gram suikermaïs
  • 1 puntpaprika, in stukjes gesneden zonder zaden
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 bosuitjes, gesneden in kleine ringen
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakvorm met bakpapier.
  2. Meng de bloem, zout, bakpoeder en maïsmeel in een grote kom. Klop in aparte kom het ei los en roer hier de olie, melk en maïs door. Wanneer dit goed is vermengd, roer je dit door de droge ingrediënten. Voeg hierna ook de gesneden bosuitjes, zongedroogde tomaten en paprika toe en kruimel de geitenkaas door het beslag.
  3. Giet je beslag in het bakblik en bak het brood 30 minuten in de oven tot het een mooie goudbruine kleur heeft.
  4. Laat hierna het brood minstens een kwartier koelen voordat je het uit de vorm haalt.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Corn Bread door jwb-photography onder de licentie CC BY-SA 2.0